A contemporary light-filled home with plenty of space.

Our clients had previously built with us and now wanted to create a new contemporary light-filled home with enough space for a pool. They were after an exciting design; not in the sense of just colour and texture, but in structure, layout, materials and form.

The home needed to have spaces for five adults to live together in the long term and, because our clients also entertained large groups on a regular basis, they wanted an open plan design for the living areas. Our design response has created a family home of considerable impact and appeal.

The core of the home is broken into two large areas – formal living and dining to the front with the gourmet kitchen between and casual dining and living to the centre with direct pool access via two double door units. The adults’ area on the upper level provides a separate zone with a north orientation for light, while the children’s wing contains three large double bedrooms, two with private ensuites, a main bathroom and a multi purpose room.